banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Trotse winnaars van Sportverkiezing Zutphen 2018

Geplaatst op 01-02-2019 23:55 Geplaatst door Marcel Lichtenbeld

Op vrijdagavond 1 februari zijn in de winnaars van Sportverkiezing Zutphen 2018 bekend gemaakt tijdens een feestelijke sportgala. In een goed gevulde Burgerzaal met sporters, sportliefhebbers, fans, familie en vrienden werden - Mink Willemsen, Sarah Peerik, Mattis van der Kolk en WSV Volleybal dames 1 - trotse winnaars van deze eerste sportverkiezing. Warnsveldse Boys wonnen de Publieksprijs.

De sporttalenten zijn bekroond in 4 categorieën:

Sportman: Mink Willemsen

Sportvrouw:Sarah Peerik

Sporter met een beperking: Mattis van der Kolk

Sportploeg: WSV Volleybal dames 1


De jury

Tot 1 januari kon iedereen sporters nomineren voor de Sportverkiezing 2018. Het criterium was dat sporters óf op tijdstip van de prestatie in de gemeente Zutphen wonen óf als ploeg bij een vereniging actief zijn in de gemeente Zutphen. Een vakjury heeft uit 12 genomineerden 4 bijzondere sportprestaties uitgekozen. Op de avond van het sportgala zijn de winnaars per categorie bekend gemaakt. De jury bestond uit Stefan Groothuis, Romy Tiemessen, Nadia Altena, Frans Manders, Patrick van Gemert, Mirjam Beltman en werd voorgezeten door Jorrit Erps. De voorzitter was zeer verrast met diversiteit aan sporttalenten in Zutphen: “Daar kom je pas achter als je een sportverkiezing houdt. Dan komen ze als het ware boven drijven. En daar kunnen wij in onze stad trots op zijn.”


Publieksprijs

Ook het publiek had tijdens het sportgala een stem. Zij kon tijdens de avond live op alle genomineerden stemmen. Aan het eind van de avond zorgde de bekendmaking van de pubileksprijs, gesponsord door Café de Deur, voor een extra feestelijke afsluiting.

De eerste keer

“De verkiezing is een enorme motivatie voor sporters in Zutphen om door te gaan met waar ze goed in zijn.”, weet aanjager en buurtsportcoach Melina Verheij van Zutphen Actief. Vanaf de zomer heeft zij veel sportpartners en ondernemers bereid gevonden om mee te doen met dit evenement: “Tijdens het sportgala krijgen de sporters nu een podium, en niet alleen als ze nationaal of internationaal iets bereiken. En ook zijn zij zelf een groot voorbeeld voor anderen. Vooral voor de jeugd. Met deze extra aandacht voor sport gaan jongeren misschien ook wel eerder naar een sportclub in de buurt. Geïnspireerd door de talenten uit hun eigen buurt.”

Dankzij sponsoren en Zutphen Actief

Deze sportverkiezing is georganiseerd door het sportnetwerk Zutphen Actief, het netwerk van buurtsportcoaches, veel voor Zutphen. Veel contacten worden via dit grote netwerk van sport en bewegen gelegd. Er worden activiteiten georganiseerd die een sportclub of gezondheidsorganisatie alleen niet geregeld krijgt. Denk bijvoorbeeld ook aan de sportevenementen IJsselgames, Sportroefeldag en de Koningsspelen.

Sportverkiezing Zutphen had niet kunnen plaats vinden zonder de bijdragen van sponsoren: AH de Brink, Engeltherm, Hemeltjen makelaardij, Gronus, Café de Deur, Harbach, Optisport, WSV Volleybal, Surtout, Catering Zutphen, East Sound, Lida de Graaf, Studio 1980, B-FM, Wijnhuistoren, Chapoo, Picknick, Running Center, Horta, Rituals, Zuivelhoeve, InZutphen, Music all-in, Caldi, Noten en zo, Bonbon.nl, IJsselslag, Crossfit, Van Rooyens bakkerij, Erica en Cinemajestic.