banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Versoepeling maatregelen sporten kinderen en jongeren

Geplaatst op 29-04-2020 10:02 Geplaatst door Marcel Lichtenbeld

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jongeren tussen 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen sporten in de buitenlucht. Naast de basisregels, blijf zoveel mogelijk thuis en was regelmatig uw handen, leest u hieronder welke maatregelen er zijn op het gebied van sport.

  1. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder toezicht van een trainer met elkaar sporten in de buitenlucht. De 1,5 meter-maatregel is op deze groep niet van toepassing. Dit betekent dat de kinderen fysiek contact mogen hebben tijdens de trainingen wanneer dit nodig is voor hun sport.
  2. Jongeren van 13 jaar tot en met 18 jaar kunnen onder toezicht van een trainer sporten in de buitenlucht als zij 1,5 meter bij afstand houden. Dit betekent dat er in kleine groepjes wordt getraind en daar geen fysiek contact is.
  3. Vanaf 19 jaar mag er nog niet gesport worden in groepsverband.
  4. Er kunnen geen ouders aanwezig zijn.
  5. Kleedkamers zijn gesloten. De kinderen douchen thuis.
  6. Er worden geen wedstrijden en toernooien georganiseerd.
  7. Er worden geen bijeenkomsten gehouden op de verenigingen.
  8. Sportscholen, fitnessruimtes, sportzalen, zwembaden etc. blijven nog gesloten tot tenminste 20 mei 2020. 

De meest actuele informatie over de maatregelen vindt u via https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Sportverenigingen

Voor sportverenigingen zonder buitenaccommodatie brengen deze maatregelen nieuwe uitdagingen, want waar gaan zij sporten? Wij vragen dan ook aan de verenigingen en sportaanbieders die een buitensportaccommodatie hebben hierin mee te denken. 

Voorbeelden

  • Een vereniging mag gebruik maken van uw accommodatie.
  • Kinderen die geen lid zijn van uw vereniging mogen wel meedoen met de trainingen.

Heeft u een idee of ruimte beschikbaar? Neem dan contact op met Ralf van Beek via sport@zutphen.nl. Helpt u mee om zoveel mogelijk kinderen weer te laten sporten?