banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

1e Editie IJsselgames in Zutphen

Geplaatst op 04-09-2018 14:00 Geplaatst door Nermin Caliskan

1e editie IJsselgames in Zutphen

Tijdens de Nationale Sportweek is de eerste editie van de IJsselgames in Zutphen op donderdag 20 september. Deze beweegdag is voor mensen die het moeilijk vinden te gaan sporten in Zutphen en wel graag in beweging willen komen. Met de IJsselgames organiseert Zutphen Actief samen met sportaanbieders, GGZ- en maatschappelijke organisaties een sportdag met verschillende sportclinics. In totaal hebben 150 deelnemers keuze uit ongeveer 11 verschillende sporten. De dag wordt in het Sportpark Zuidveen, gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.

Inwoners van gemeente Zutphen maken tijdens de IJsselgames kennis met verschillende sporten. Het doel van dit ééndaagse evenement is dat deelnemers plezier ervaren in het sporten en zin krijgen om samen met anderen in beweging te komen. Verschillende sport- en welzijnsorganisaties zijn aanwezig om de deelnemers te inspireren en te helpen om (weer) in beweging te komen. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je goed voelt en daardoor makkelijk meedoet in werk en sociale activiteiten. Deelname en toegang zijn gratis. De ingang van het evenement is aan de Laan naar Eme 99.

De deelnemers krijgen bij binnenkomst een IJsselgames-shirt. De dag begint samen met een warming-up op het hoofdveld van Be-Quick. Er is een gezonde lunch en eind van de middag is er iets lekkers.

Sportieve samenwerking

De buurtsportcoaches van Zutphen Actief organiseren dit ééndaags sportevenement. Dit kan ook dankzij de medewerking van Trajectum, IJsselzorg, Het Plein, GGNet, Humanitas en ZoZijn. Ook de sportorganisaties helpen mee: Personall Fit, CrossFit Human Power, dans- en theaterschool Mars Bentum, Hockey MHCZ, Judo Zutphen, kickboks Rocky-fit, Korfbal KVZ, tennisorganisatie Pro-te-in, voetbalvereniging Be-Quick, volleybalvereniging WSV en zwembad De IJsselslag. De organisatie is nog op zoek naar bedrijven en vrienden die de IJsselgames hierbij willen sponsoren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@ijsselgames.nl.

IJsselgames voor een sportieve toekomst

Met de IJsselgames komen sportaanbieders, GGZ- en maatschappelijke organisaties samen. Tot nu toe organiseerden veel van deze organisaties sportactiviteiten vooral voor eigen publiek. De wens is dat organisaties elkaar nog meer vinden en samenwerken, zodat voor ieders publiek meer sportaanbod komt. Deze IJsselgames geven daarvoor een mooie aanzet.

Meer informatie

Op www.ijsselgames.nl staat meer informatie. Groepen kunnen zich inschrijven via deze website. Individuen kunnen per e-mail zich opgeven via info@ijsselgames.nl. Daarbij is het belangrijk dat aangegeven wordt met welke sporten je wilt meedoen.