banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Veilig sporten voor alle inwoners van Zutphen en Warnsveld

Geplaatst op 22-05-2020 11:54 Geplaatst door Marcel Lichtenbeld

In de coronatijd is het belangrijk dat inwoners op een veilige manier kunnen sporten. In de gemeente Zutphen zijn er daarom steeds meer sportverenigingen, die in samenwerking met de gemeente en Zutphen Actief, sportactiviteiten aanbieden via het platform veiligsporten.nu.

Op de website www.veiligsporten.nu worden alle activiteiten gebundeld die sportverenigingen aanbieden in de gemeente Zutphen waar ook niet-leden aan kunnen deelnemen. Wethouder Laura Werger: ‘Ik vind het belangrijk dat alle inwoners van onze gemeente de mogelijkheid hebben om te sporten en bewegen in deze moeilijke tijd. Daarbij gaat het ook om kinderen, jongeren en volwassenen die op dit moment geen lid zijn van een sportvereniging. Het is mooi om te zien dat sportverenigingen creatief zijn en zoveel mogelijk activiteiten aanbieden voor inwoners van onze gemeente.’

Meedoen aan trainingen of activiteiten

Kinderen, jongeren en volwassenen die geen lid zijn van een vereniging maar wel graag in beweging willen komen, kunnen zich aanmelden via de website www.veiligsporten.nu. Op deze website staat het aanbod van trainingen en activiteiten van Zutphense sportverenigingen. Inwoners kunnen zich via de website direct inschrijven voor de betreffende sportactiviteit. De meeste sportactiviteiten zijn gratis.

Veilig sporten

De gemeente Zutphen en Zutphen Actief willen sportverenigingen op een verantwoorde manier helpen om hun activiteiten weer op te starten en hun sport onder de aandacht te brengen. Het organiseren van deze activiteiten biedt sportverenigingen ook de kans om nieuwe leden te werven. Het doel van de gemeente Zutphen en Zutphen Actief is om op beschikbare locaties, voor alle doelgroepen, sport- en beweegactiviteiten aan te bieden. Ook binnensportverenigingen en sportscholen worden ondersteund om lessen en activiteiten in de buitenlucht aan te bieden. De website veiligsporten.nu is een landelijk platform en speciaal in het leven geroepen om kinderen, jongeren en volwassenen op een veilige manier, en via de richtlijnen van NOC-NSF, weer actief te krijgen.