banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Buurtsport coach Erwin Croes

Erwin Croes (1980) is van jongs af aan opgegroeid met bewegen. Zijn liefde voor sport begon met zwemmen bij de IJsselmeeuwen, waar hij al 33 jaar zwemt en waterpolo speelt. Later kwam judo en wielrennen erbij. Erwin is op dit moment betrokken bij het fietsproject van FC Zutphen. Ook werkt hij voor de Zutphense wijken en verschillende andere sportprojecten binnen de gemeente.

Erwin sport wekelijks tussen de 5 en 10 uur. “Hoe gaaf is het als je anderen die mogelijkheid ook biedt?”

Vrienden voor het leven

Na werk of studie is sport een goede manier om je hoofd leeg te maken. “Voor mij is sporten een uitlaatklep”. Het zorgt voor rust. Ook zit er een groot sociaal voordeel aan vast en je traint je lichaam. Door vaak te sporten heeft Erwin een hechte vriendengroep gekregen, die hij nog steeds regelmatig spreekt.

Breng Zutphen in beweging!

Als buurtsport coach wil Erwin meewerken aan het in beweging brengen van Zutphen. Hij probeert verschillende groepen te overtuigen om te komen sporten. Ook zoekt hij de samenwerking op tussen scholen en andere sportclubs. In de toekomst hoopt Erwin nog meer Zutphenaren enthousiast te maken om te gaan bewegen. Hiervoor wil hij meerdere projecten uitvoeren en net dat ene extra zetje geven.

Samen één doel

Het mooie aan de rol buurtsport coach is om de vraag en het aanbod bij elkaar te brengen. Erwin werkt het liefst naar een doel toe. Als iemand voor zichzelf een doel stelt dan kun je er samen naartoe werken. Dat is trainen. Je traint om de gewenste situatie zo goed mogelijk na te maken.

Erwin is sterk in organiseren en realiseren. De passie voor sport is zijn grootste motivator.