banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Erwin Croes (1980) is van jongs af aan bezig met bewegen. Zijn liefde voor sport begon bij de IJsselmeeuwen, waar hij al 33 jaar zwemt en waterpolo speelt. Later kwam judo en wielrennen erbij. Hij sport wekelijks tussen de 5 en 10 uur. "Hoe gaaf is het als je anderen die mogelijkheid ook biedt?”

Vrienden voor het leven
Sport is een goede manier om je hoofd leeg te maken. “Voor mij is sporten een uitlaatklep. Het zorgt voor rust. Ook zit er een groot sociaal voordeel aan vast en je traint je lichaam."
Door vaak te sporten heeft Erwin bovendien een hechte vriendengroep opgebouwd.

Breng Zutphen in beweging!
Als buurtsportcoach wil Erwin nog meer Zutphenaren enthousiast maken om te gaan bewegen. Hiervoor voert meerdere projecten uit en probeert mensen net dat ene extra zetje te geven en hen te overtuigen om te komen sporten. Ook zoekt hij de samenwerking met scholen en andere sportclubs.

Samen één doel
Het mooie aan de rol van buurtsportcoach is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Erwin werkt het liefst naar een doel toe. "Als iemand voor zichzelf een doel stelt dan kun je er samen naartoe werken. Dat is trainen."

Erwin is op dit moment betrokken bij de IJsselgames en andere projecten van Zutphen Actief. Hij is sterk in organiseren en realiseren. De passie voor sport is zijn grootste motivator.

Julie de la Fuente (1957) werkt sinds 1987 bij de Muzehof als dansdocent en sinds 2015 als cultuurcoach. Naast het  Cultuurmenu is er nu ook het Cultuurbonusmenu voor basisscholen. Scholen kunnen kiezen voor een cultuurvorm waarbij de leerlingen in beweging komen zoals circus, acrobatiek, streetdance, buikdansen en volksdansen. Dit gebeurt in samenwerking met Zutphense partners.

De activiteiten waar de scholen uit kunnen kiezen, worden op maat aangeboden. De scholen kunnen het cultuuraanbod onder schooltijd doen, maar ook kiezen om dit aan de randen van de schooltijd aan te bieden. Hierdoor zijn de activiteiten ook toegankelijk voor kinderen uit de wijk of van de naschoolse opvang.

Julie is als coach vooral goed in het samenbrengen en enthousiasmeren van mensen. Julie: ”Ik heb het geluk dat ik als kind veel meegenomen ben naar musea en voorstellingen en weet hoeveel vreugde kunst je bezorgt. In dans en beweging kun je emoties kwijt, jezelf en anderen beroeren. Door cultuur krijgen mensen een opener vizier. Kunst geeft ook aandacht aan aspecten van het leven die doorgaans door anderen (liever) niet worden gezien. Wrijving geeft echter glans aan alle dingen."

contact: 06 36 20 92 92

Anno Waterlander (1970) werkt bij Zvv AZC als verenigingscoach. De vereniging is volgens Anno de spil van de maatschappij. Bij de vereniging ontmoet je mensen, sport je samen en drink je na afloop samen iets in de kantine. De vereniging is net een bedrijf, op allerlei gebieden kun je iets voor de vereniging doen. Zo is er ’s middags een klusjesgroep, draaien vrijwilligers bardienst en zijn er schoonmakers aan het werk. Hiermee vervult de vereniging een sociaal maatschappelijke rol.