banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Sanne ten Have is hoofd zwemzaken bij zwembad de IJsselslag. Zij is daar werkzaam vanaf juli 2017. Daarvoor heeft zij 6 jaar bij zwemschool Akwaak gewerkt als zwemonderwijzer.
Daarnaast is zij werkzaam als speelbegeleider en docent lichamelijk opvoeding bij Beweegwijs in Neede.
Sanne is samen met haar collega Kevin buurtsportcoach in Zutphen vanuit het zwembad de IJsselslag.

Sinds schooljaar 2016-2017 geeft de IJsselslag watergym aan kinderen van groep 5 tot en met groep 8. Deze alternatieve vorm van schoolzwemmen wordt de komende jaren gegeven tegen een zeer laag tarief per kind. De watergymles is een les waar op een speelse manier in en om het water bewogen wordt. Dit kan zijn via aquasoccer, waterkorfbal, reddend zwemmen, samenwerkingsactiviteiten, maar ook andere sportieve activiteiten met ballen, matten en stokken. Kinderen krijgen door te spelen in het water meer zelfvertrouwen, worden weerbaarder en worden meer watervrij.

Als buurtsportcoach zoekt Sanne de verbinding met scholen en sportverenigingen.
Zij hoopt dat de meeste scholen gebruik gaan maken van de watergymlessen. Zodat iedereen het plezier van activiteiten in het water kan ervaren.

Julie de la Fuente (1957) werkt sinds 1987 bij de Muzehof als dansdocent en sinds 2015 als cultuurcoach. Naast het  Cultuurmenu is er nu ook het Cultuurbonusmenu voor basisscholen. Scholen kunnen kiezen voor een cultuurvorm waarbij de leerlingen in beweging komen zoals circus, acrobatiek, streetdance, buikdansen en volksdansen. Dit gebeurt in samenwerking met Zutphense partners.

De activiteiten waar de scholen uit kunnen kiezen, worden op maat aangeboden. De scholen kunnen het cultuuraanbod onder schooltijd doen, maar ook kiezen om dit aan de randen van de schooltijd aan te bieden. Hierdoor zijn de activiteiten ook toegankelijk voor kinderen uit de wijk of van de naschoolse opvang.

Julie is als coach vooral goed in het samenbrengen en enthousiasmeren van mensen. Julie: ”Ik heb het geluk dat ik als kind veel meegenomen ben naar musea en voorstellingen en weet hoeveel vreugde kunst je bezorgt. In dans en beweging kun je emoties kwijt, jezelf en anderen beroeren. Door cultuur krijgen mensen een opener vizier. Kunst geeft ook aandacht aan aspecten van het leven die doorgaans door anderen (liever) niet worden gezien. Wrijving geeft echter glans aan alle dingen."

contact: 06 36 20 92 92