banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Maike Blokhuis is sinds 2011 werkzaam bij GGD Noord- en Oost-Gelderland als gezondheidsbevorderaar. De laatste paar jaar maakt ze deel uit van het team Gezonde School. Samen met 6 collega’s ondersteunt en adviseert ze scholen in noord en oost Gelderland bij gezondheidsbeleid. Sinds 1 november 2019 is Maike actief als buurtsportcoach in Zutphen.

Gezonde Scholen
Als Adviseur Gezonde School ondersteunt Maike scholen in Zutphen bij het creëren van een gezonde omgeving. Hierbij maakt ze gebruik van de landelijke Gezonde School-aanpak. Deze aanpak helpt om planmatig en structureel te werken aan gezondheid. Scholen kunnen hierbij kiezen uit verschillende gezondheidsthema’s, zoals voeding, sport en bewegen, welbevinden en relaties & seksualiteit. Zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs scholen en mbo scholen kunnen bij Maike terecht voor gratis en vrijblijvende ondersteuning.

Duurzame leefstijlverandering
Als buurtsportcoach is Maike betrokken bij SLIMMER. SLIMMER is een 2-jarig leefstijlprogramma om volwassenen met overgewicht te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Maike zal de deelnemers begeleiden naar passend beweegaanbod in de gemeente Zutphen. Hiermee worden de deelnemers ondersteund bij het volhouden van het nieuwe beweegpatroon.

contact: 088 44 33 581

Julie de la Fuente (1957) werkt sinds 1987 bij de Muzehof als dansdocent en sinds 2015 als cultuurcoach. Naast het  Cultuurmenu is er nu ook het Cultuurbonusmenu voor basisscholen. Scholen kunnen kiezen voor een cultuurvorm waarbij de leerlingen in beweging komen zoals circus, acrobatiek, streetdance, buikdansen en volksdansen. Dit gebeurt in samenwerking met Zutphense partners.

De activiteiten waar de scholen uit kunnen kiezen, worden op maat aangeboden. De scholen kunnen het cultuuraanbod onder schooltijd doen, maar ook kiezen om dit aan de randen van de schooltijd aan te bieden. Hierdoor zijn de activiteiten ook toegankelijk voor kinderen uit de wijk of van de naschoolse opvang.

Julie is als coach vooral goed in het samenbrengen en enthousiasmeren van mensen. Julie: ”Ik heb het geluk dat ik als kind veel meegenomen ben naar musea en voorstellingen en weet hoeveel vreugde kunst je bezorgt. In dans en beweging kun je emoties kwijt, jezelf en anderen beroeren. Door cultuur krijgen mensen een opener vizier. Kunst geeft ook aandacht aan aspecten van het leven die doorgaans door anderen (liever) niet worden gezien. Wrijving geeft echter glans aan alle dingen."

contact: 06 36 20 92 92