banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Ralf van Beek is vanaf april 2019 werkzaam als buurtsportcoach op de locatie Henri Dunantweg (Werk, zorg en inkomen). Daar is hij het aanspreekpunt voor klanten die in beweging willen komen. Hij is al een aantal jaar werkzaam binnen het sociaal domein en sport en bewegen.

Een plek in de maatschappij door bewegen en ontmoeten
Sport en bewegen verbindt, zorgt voor meer begrip en het betekent vaak ook deelname aan de maatschappij. Beweeggroepen en sportverenigingen zijn ontmoetingsplekken voor mensen. Het geeft hen een plek in de maatschappij. Daarnaast is het goed voor de lichamelijke en mentale fitheid. Voldoende beweging gaat depressies tegen en leidt tot meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

Meedoen is het belangrijkste!
De activiteiten waar de klanten uit kunnen kiezen, worden op maat aangeboden. Daarnaast wordt de verbinding gemaakt naar bestaande initiatieven in Zutphen. Of u nu al veel sportervaring heeft of net begint, dat maakt niet uit.
Voor iedere wens om te bewegen vinden we een oplossing. Het belangrijkst is dat u mee doet!

Bewegen & sporten geeft mensen energie en is het beste voorbeeld voor (re-) integratie. Wanneer je samen in beweging bent, vervagen de grenzen.

contact: 06 20 03 35 76


Julie de la Fuente (1957) werkt sinds 1987 bij de Muzehof als dansdocent en sinds 2015 als cultuurcoach. Naast het  Cultuurmenu is er nu ook het Cultuurbonusmenu voor basisscholen. Scholen kunnen kiezen voor een cultuurvorm waarbij de leerlingen in beweging komen zoals circus, acrobatiek, streetdance, buikdansen en volksdansen. Dit gebeurt in samenwerking met Zutphense partners.

De activiteiten waar de scholen uit kunnen kiezen, worden op maat aangeboden. De scholen kunnen het cultuuraanbod onder schooltijd doen, maar ook kiezen om dit aan de randen van de schooltijd aan te bieden. Hierdoor zijn de activiteiten ook toegankelijk voor kinderen uit de wijk of van de naschoolse opvang.

Julie is als coach vooral goed in het samenbrengen en enthousiasmeren van mensen. Julie: ”Ik heb het geluk dat ik als kind veel meegenomen ben naar musea en voorstellingen en weet hoeveel vreugde kunst je bezorgt. In dans en beweging kun je emoties kwijt, jezelf en anderen beroeren. Door cultuur krijgen mensen een opener vizier. Kunst geeft ook aandacht aan aspecten van het leven die doorgaans door anderen (liever) niet worden gezien. Wrijving geeft echter glans aan alle dingen."

contact: 06 36 20 92 92