banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy

Dinsdagavond (13 oktober) heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie landelijke verscherpte maatregelen aangekondigd die gisteravond 14 oktober) om 22.00 uur in zijn gegaan. Ook op het gebied van sport zijn de maatregelen aangescherpt.

Overzicht landelijke sportmaatregelen

  1. Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Iedereen in het groepje houdt 1,5 meter afstand van elkaar. En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. - Er mogen dus meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen.
  2. Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen.
  3. Het spelen van wedstrijden is bij zowel jeugd als volwassenen niet toegestaan.
  4. Kleedkamers en sanitaire voorzieningen zijn gesloten.
  5. De sportkantines blijven gesloten.
  6. Publiek op het sportcomplex is nog steeds niet toegestaan.

Veel vragen over coronavirus en sport

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen over het coronavirus en sport. De lijst met veel gestelde vragen en antwoorden is hier terug te vinden.

Protocol verantwoord sporten

Het NOC*NSF heeft een 'protocol verantwoord sporten' opgesteld. Met dit protocol willen NOC*NSF, de sportbonden en de VSG de gemeenten en uitvoerende partijen richting geven hoe te handelen en hen aandachtspunten voor nadere uitwerking aanreiken.

Bekijk het protocol verantwoord sporten op nocnsf.nl